Mongolia voitti, Japani toinen

Taitava Mongolian joukkue voitti maailmanmestaruuden Leppävirralla 2018

Vesileppiksen jääluolassa on kisailtu MM-arvosta luolajäänveistossa. Mukana on tässä viikon kestäneessä kilpailussa ahertanut 12 joukkuetta.

Kilpailun teema ”Kivikauden elämää jääluolassa” tarjosi mielikuvitukselle sijaa ja tuotti uskomattoman hienoja ja erikoisia taideteoksia. Kaikki jääveistokset ovat ainutkertaisia, ja kirkkaiden teosten valaisu saa niihin mielikuvituksellisia ulottuvuuksia.

Jäälinna ryn puheenjohtaja Tuomo Jantunen totesi, että tätä veistämisen tasoa ei Suomessa ole ennen nähty. Ovathan jääveistokset erittäin suuria ja vanhaa tarinaa kertovia.

Kansainvälinen tuomaristo julisti yksimielisesti Mongolian joukkueen voittajaksi. Teoksessa kuvattiin suuri hirvi sinisessä kuutamossa. Toiseksi tuli Japanin joukkue ja kolmanneksi USA / Sveitsin joukkue. Erikoismaininnan sai Kiina.
Leppävirran kunnanjohtaja Matti Raatikainen iloitsi jääluolan tämänvuotista monipuolisesta sisällöstä; onhan luola nyt täynnä hienoa jäätaidetta mutta myös lasten ja nuorison touhupaikkoja liukumäkineen ja labyrintteineen.
Vesileppiksen jääluola on avoinna ensi juhannukseen saakka.

Kuvat voittajaveistoksista löytyvät valokuvat välilehden avulla