HIEKKATAIDENÄYTTELY ENONKOSKELLA

26.6. – 1.7.2020 jatkuu talveen saakka
Hiekanveistäjät: Riitta Matikainen, Tarja Matikainen, Virpi Timonen ja Sofia Sopanen
Avustaja: Topi-Oskari Heiskanen
Vierailija: Kulttuuriministeri Hanna Kosonen

Koronavapaata taidetta
Enonkoskella oli tarkoitus järjestää 5. Hiekanveiston EM-kilpailut juhannuksen jälkeen. Kisailijat oli jo valittu eri puolilta Eurooppaa. Innostus oli suurta kaikkien hiekkataiteilijoiden keskuudessa. Tapahtuma piti kuitenkin peruuttaa koronaepidemian vuoksi, koska useimmista maista ei voi Suomeen vielä tänä kesänä matkustaa.
Suunnitelmia muutettiin ja päätettiin kysyä suomalaisilta hiekanveistäjiltä kiinnostusta tehdä taidenäyttely jo valmiisiin hiekkakasoihin Enonkosken torin ympärillä. Koska kiinnostusta oli ja myös kunta innostui ideasta, päätettiin toteuttaa taidenäyttely, joka tuo eloa kunnan torille samalla tavalla kuin edellisinäkin vuosina. Onhan Enonkoskella ollut kv. veistotaidetta jo yhdeksän vuoden ajan.

Taiteilijoiksi  valittiin Joroisista kotoisin oleva opettaja Riitta Matikainen, tamperelainen yrittäjä Tarja Matikainen ja Seinäjoella asuva taiteilija Virpi Timonen sekä jo kuudetta vuotta hiekkaa veistänyt enonkoskelainen Sofia Sopanen. . Veistosten aiheena on ”Yhdessä”.