Hiekanveiston SM Juuka 2019

Juuassa kilpailtiin hiekanveiston Suomen mestaruudesta!

Hiekanveiston Suomen mestaruus 2019 on selvinnyt. Kilpailuun osallistui seitsemän huippuveistäjää: Kiia Aihkisalo Kajaanista, Katri Houtbeckers Sipoosta, Eeva Karhu Espoosta, Timo Koivisto Porvoosta, Riitta Matikainen Joroisista, Markku Tuominen Nurmijärveltä ja Marika Walldén Varkaudesta.

Kilpailun voittaja oli Marika Walldén veistoksellaan ́Aistikkaasti ́. Toiseksi tuli Riitta Matikainen veistoksellaan ́Kesäpäivä Pielisellä ́ ja kolmanneksi Eeva Karhu veistoksellaan ́Päätös ́. Yleisö äänesti suosikikseen Timo Koiviston veistoksen ́Elli, Kaunein muisto ́.

Veistosten teemana oli Juuan Elli, joka nyt sai ensimmäistä kertaa kasvot ja olemuksen hiekasta. Veistoksissa heijastui upealla tavalla moninaiset tunteet. Hiekka heräsi elämään.
Hiekanveiston SM kilpailijoiden järjestäjänä toimi Ellin Taitajat ry Juuasta.