MAAILMAN ENSIMMÄISET LUOLAJÄÄVEISTON MM-KILPAILUT 2017

Suomessa järjestettiin I Luolajääveiston Maailmanmestaruuskilpailut. Luolajäänveisto sai nimen Ice Cave.
MM-kilpailujen paikkana oli Pohjois-Savossa, Leppävirralla sijaitseva maanalainen hiihtoareena; alue on kooltaan yli 2000 m2. Sinne syntyy kuusi päivää kestävässä kilpailussa mitä upeimpia taideteoksia, jotka kaikki samalla ovat käyttötaidetta lapsille ja perheille. Näyttely- ja kilpailualueelle syntyy myös Jäälinna eli muureja, torneja, liukumäkiä jne.

Varsinaiseen kisan osallistuu yhteensä 24 jäänveistäjää. He muodostavat 12 kaksimiehistä /-naisista joukkuetta. Näissä joukkueissa on maailman huippuveistäjiä yhteensä 14 eri maasta. Maat ovat Kiina, Japani, Mongolia, USA, Venäjä/Moskova, Jakutia/Venäjä, Unkari, Ranska, Iso-Britania, Slovenia, Puola, Hollanti, Ukraina ja Suomi.

Nämä joukkueet on valittu ennakkotehtävien ja kv kilpailuissa menestymisen perusteella, Jokainen joukkue on joutunut esittämään piirroksen tulevasta työstään.
Tapahtuman teemana oli Suomi 100 vuotta – Finland 100

Jokaisella joukkueella oli käytössään 24 jääpalaa kooltaan 100x50x50 cm sekä lunta noin 2-3 m3, jota voi käyttää pienen liukumäen tai linnan rakennusaineena.

MM-kilpailujen järjestäjät ovat JÄÄLINNA RY, LEPPÄVIRRAN KUNTA, VESILEPPIS ja yhteistyökumppanit