KANSAINVÄLINEN HIEKANVEISTO TAPAHTUMA ENONKOSKELLAA 28.6-3.7.23

KANSAINVÄLINEN HIEKANVEISTOVIIKKO ENONKOSKELLA 28.6.-3.7.2023

Jäälinna ry ja Enonkosken kunta järjestävät yhteistyössä 28.6.- 3.7.2023 kansainvälisen hiekanveistoviikon Enonkosken keskustan torialueella.

Hiekanveistoviikon kansainväliseen hiekanveistokilpailuun osallistuu 10 veistäjää. Suomen lisäksi kilpailuun osallistuu veistäjiä 7 eri maasta esitellen taitojaan Enonkoskella.
Ulkomaalaiset kilpailuun osallistuvat hiekanveistäjät ovat Ludo Roders Hollannista, Bogdan Kutsevych, Ukrainasta, Stanislaw Nowodworski, Puolasta, Matsu Yoshi, Japanista, Maria Groznaya, Espanjasta, Marina Hatzl, Itävallasta ja Nick Smith Englannista.
Suomesta kilpailuun osallistuvat Timo Koivisto, Sofia Sopanen ja Riitta Karhu.

Tänä vuonna hiekanveistoviikolle on kutsuttu mukaan myös Enonkoskella toimivia yhteisöjä/yhdistyksiä tekemään hiekkaveistoksia ammattilaisen ohjauksessa. Näin yhdistyksen/yhteisön jäsenillä on mahdollisuus ottaa tuntumaa siihen, miltä hiekan veistäminen tuntuu. Kaksi enonkoskelaista yhteisöä onkin ilmoittautunut mukaan tapahtumaan: Kulttuuriosuuskunta Vehreä sekä Eläköön Enonkoski ry.

Nyt järjestettävä hiekanveistoviikko on jatkumo edellisten vuosien hiekanveistotapahtumille Enonkoskella, joita ovat olleet mm. SM- ja EM-kilpailut sekä koronavuosina hiekkaveistosten taidenäyttely. Enonkosken torialueelle tulee rakentumaan tänäkin vuonna 10-12 näyttävää hiekkaveistosta, jotka säilyvät pitkälle syksyyn aina ensimmäisiin pakkaspäiviin asti ehjinä vierailijoiden katsottavina.

Hiekkaveistosviikko alkaa 29.6.2023 klo 9 avausseremonialla sekä lippumarssilla veistospaikoille, minkä jälkeen veistäjät aloittavat teosten veistämisen. Veistosten on oltava valmiina sunnuntaihin klo 13 mennessä. Hiekkaveistosten palkintojen jako on torialueella sunnuntaina 2.7.2023 klo 15. Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan sunnuntaihin klo 14 asti.

Hiekanveistoviikkoa on taloudellisesti tukenut Enonkosken kunnan lisäksi myös Taiteen edistämiskeskus TAIKE.