Ajankohtaista

 • Lisää talvitapahtumia Suomeen

  Talvitapahtumia kautta Suomen Hiihtolomien aikaan maailman parhaita jäänveistäjiä oli näyttämässä t[...]

  Jäälinnan jäänveistokiertue 2020

  JÄÄTÄ LUVASSA HETI Jäälinnan jäänveistokiertue alkaa 6.2. Tuusulasta. Seitsemän paikkakuntaa. Vi[...]

  Ketkä veistäneet muumit?

  On paljon kyselyjä siitä, ketkä ovat tänä vuonna olleet veistämässä muumiluolassa. Työtä tehtiin jou[...]

  Muumijääluola 2020

  Muumijääluolan toinen kausi avasi ovensa 26.12.2019. Tämänkin kauden suosio on osoittautunut valtais[...]

  Tanssivat hiekkaveistokset Enonkoskella

  IV Hiekanveiston Euroopan mestaruuskilpailut 26. - 30.6.2019 Voidaan sanoa että kilpailut ovat jo[...]
 •  
   

  Hiekkataidetta Enonkoskella

  22.06.20

  Koronavapaata taidetta
  Enonkoskella oli tarkoitus järjestää 5. Hiekanveiston EM-kilpailut juhannuksen jälkeen. Kisailijat oli jo valittu eri puolilta Eurooppaa. Innostus oli suurta kaikkien hiekkataiteilijoiden keskuudessa. Tapahtuma piti kuitenkin peruuttaa koronaepidemian vuoksi, koska useimmista maista ei voi Suomeen vielä tänä kesänä matkustaa.
  Suunnitelmia muutettiin ja päätettiin kysyä suomalaisilta hiekanveistäjiltä kiinnostusta tehdä taidenäyttely jo valmiisiin hiekkakasoihin Enonkosken torin ympärillä. Koska kiinnostusta oli ja myös kunta innostui ideasta, päätettiin toteuttaa taidenäyttely, joka tuo eloa kunnan torille samalla tavalla kuin edellisinäkin vuosina. Onhan Enonkoskella ollut kv. veistotaidetta jo yhdeksän vuoden ajan.
  Neljällä hiekanveistäjällä on tänä kesänä käytössään veistämiseen soveltuvaa hiekkaa 4 kuutiometriä kullakin. Uutta hiekkaa ei tarvittu, vaan kierrätettiin edellisten vuosien materiaalia.
  Veistäminen alkaa 26.6. ja jatkuu kuuden päivän ajan. Kaikki 10 taideteosta ovat valmiina keskiviikkona 1.7. klo 14.00.
  Taiteilijoiksi on valittu Joroisista kotoisin oleva opettaja Riitta Matikainen, tamperelainen yrittäjä Tarja Matikainen ja Seinäjoella asuva taiteilija Virpi Timonen sekä jo kuudetta vuotta hiekkaa veistänyt enonkoskelainen Sofia Sopanen. He kaikki ovat olleet toteuttamassa hiekkaveistoksia jo aikaisemminkin Enonkoskella. Veistosten aiheena on ”Yhdessä”.
  Luvassa on mielenkiintoista hiekkataidetta, jonka valmistumista voi seurata paikan päällä 26.6 alkaen. Veistosten valmistumisen jälkeen teokset ovat koristamassa kunnan keskustaa aina jouluun saakka.
  Katsojien toivotaan noudattavan kaikkia ”koronasääntöjä”. Niinpä veistosten ympäri on tehty luontopolku, jonka kiertämällä pääsee kuitenkin läheltä tutustumaan näiden taiteilijoiden työn jälkeen.
  Tapahtuman ja taidenäyttelyn taustalla ovat Enonkosken kunta ja savonlinnalainen yhdistys Jäälinna ry.