Ajankohtaista

 • Hiekkataidetta Enonkoskella

  Koronavapaata taidetta Enonkoskella oli tarkoitus järjestää 5. Hiekanveiston EM-kilpailut juhannuk[...]

  Jäälinnan jäänveistokiertue 2020

  JÄÄTÄ LUVASSA HETI Jäälinnan jäänveistokiertue alkaa 6.2. Tuusulasta. Seitsemän paikkakuntaa. Vi[...]

  Ketkä veistäneet muumit?

  On paljon kyselyjä siitä, ketkä ovat tänä vuonna olleet veistämässä muumiluolassa. Työtä tehtiin jou[...]

  Muumijääluola 2020

  Muumijääluolan toinen kausi avasi ovensa 26.12.2019. Tämänkin kauden suosio on osoittautunut valtais[...]

  Tanssivat hiekkaveistokset Enonkoskella

  IV Hiekanveiston Euroopan mestaruuskilpailut 26. - 30.6.2019 Voidaan sanoa että kilpailut ovat jo[...]
 •  
   

  Lisää talvitapahtumia Suomeen

  04.03.20

  Talvitapahtumia kautta Suomen
  Hiihtolomien aikaan maailman parhaita jäänveistäjiä oli näyttämässä taitojaan Olavinlinnassa ja kuudessa muussa kohteessa. Samoihin aikoihin Olavinlinnan sisäpihalla järjestettiin Jäänveiston SM-kilpailut.
  Ilman suurempaa mainostamista väkeä kävi linnassa viiden päivän aikana yli 10.000 henkeä. Sitä saapui Savonlinnasta ja lähi ympäristöstä – mutta myös kauempaa bussilasteittain. Myös kaikissa muissa Jäälinna 2020 -kiertueen tilaisuuksissa kansaa saapui jäätapahtumiin runsaasti – säästä huolimatta. Tuusulassa yksi vetovoimaisimmista kohteista oli keskustorille tuotu lumikasa, jossa kiemurteli mäenlaskijoita päivästä toiseen – siihen saakka, kunnes lumi jo suli…
  Olavinlinnan vetovoimaa kasvatti kansainvälinen Disney-hahmo – Aku Ankka kavereineen. Tämä maailmankuulu sarjakuvasankari oli saatu virallisesti jäänveiston teemaksi – ensi kertaa Suomessa.
  Kaikki nämä tapahtumat luotiin hyvin pienellä budjetilla, josta suuri osuus kului tänä vuonna jäiden hankintaan ja kuljettamiseen. Mm. Olavinlinnaan ja Kuopion torille jääkuormat tuotiin rekka-autolla Kuusamosta saakka.
  Nyt saatiin jälleen näytettyä sekä kaupunkien päättäjille että Disneyn väelle Ankkalinnaan, että Suomessa löytyy innostusta ja Jäälinna ry:n väellä taitoa toteuttaa suuriakin jäänveistohankkeita. Ja kansa palkitsi talvitapahtumat tekemällä kävelylenkin tapahtumapaikalle kurjasta säästä huolimatta. Jotkut jopa lukuisia kertoja tapahtuman aikana.
  Miten tästä eteenpäin?
  Jäälinna ry on järjestänyt vuosien mittaan jo reilut 200 tapahtumaa, ja aina niistä on tullut hyvä palaute, ja väkeä on saatu paljon paikalle. Yksi tärkeä asia näissä kiertueen tapahtumissa on syytä jatkossakin muistaa: nämä ovat ilmaistapahtumia! Kyllä kansa tarvitsee hyviä virkistyskohteita ja -juhlia – talvellakin.
  Tuomo Jantunen, Jäälinna ry:n puheenjohtaja.